Annons
Sölvesborg

Sweden Rock ställs in

Sweden Rock Festival 2020 ställs in, det meddelade festivalens arrangörer under tisdagen. Biljetter kommer återbetalas, men gäller även för 2021 om man vill behålla dem.
Sölvesborg • Publicerad 21 april 2020
Foto: Marcus Palmgren

Under tisdagen kom beskedet att Sweden Rock Festival 2020 ställs in på grund av coronaviruset.

Sweden Rock Festival har länge varit förtegna med information om årets festival. Först för två veckor sedan lovade ledningen att information skulle komma i mitten av april.

Annons

I meddelandet som Sweden Rock lagt ut på sin hemsida skriver de att de tidigare pratat om att skjuta upp festivalen och senarelägga den till slutet av sommaren.

”Men de senaste veckornas prognoser har inte gett oss de signaler vi hade behövt, och vi står nu i en situation som aldrig tidigare förekommit. Därför siktar vi nu mot 2021 istället”, skriver Sweden Rock på sin hemsida.

När det gäller folk som redan köpt biljett meddelar Sweden Rock att biljetterna gäller även för 20201. Besökare har även möjlighet att få pengarna tillbaka om de vill. Mer information kommer biljettköpare att få via ett mail från Ticketmaster.

Tidningen BLT har tidigare skrivit om de föreningar som påverkas negativt av att Sweden Rock ställs in. Arrangörerna berättar i sitt meddelande att över 3 000 personer arbetar för festivalen via ett antal föreningar. De kommer att ersättas genom ett föreningsbidrag baserat på antal arbetade timmar. Festivalen kommer att betala ut fullt föreningsbidrag till alla föreningar som de har avtal med.

Sweden Rocks meddelande avslutas med: ”Avslutningsvis vill vi än en gång beklaga situationen och passa på att tacka för ert stöd och förståelse. Vi har världens bästa publik och vi hoppas att vi får träffa er alla igen 9-12 juni 2021.”

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons