Annons

SVT: Inget problem med röstningen

Melodifestivalen • Publicerad 8 mars 2020
Dagen efter finalen bekräftar SVT att de internationella rösterna redovisats på ett korrekt sätt. Det innebär att The Mamas kan fortsätta fira sin seger i tävlingen.
Dagen efter finalen bekräftar SVT att de internationella rösterna redovisats på ett korrekt sätt. Det innebär att The Mamas kan fortsätta fira sin seger i tävlingen.Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter finalen i Melodifestivalen tog SVT kontakt med Österrike, ett av länderna i den internationella jurygruppen, för att dubbelkolla röstningsresultatet, skriver Aftonbladet.

I ett sms till tidningen bekräftar tävlingsproducenten Karin Gunnarsson att kollen genomfördes. "Vi tog kontakt med Österrike och dubbelkollade om deras röster var korrekt levererade. Och det var de", skriver hon.

Österrike delade bland annat ut tolv poäng till Anis Don Demina och två poäng till Dotter, som slutade på andra plats – en poäng efter vinnarna i The Mamas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons