GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svenskar gripna i härva på solkusten

Brott • Publicerad 15 september 2021
Tre svenskar har gripits misstänkta för att ha varit del av en kriminell gruppering som pressat folk på pengar i Marbella. Arkivbild.
Tre svenskar har gripits misstänkta för att ha varit del av en kriminell gruppering som pressat folk på pengar i Marbella. Arkivbild.
Foto: Tina Remius Strömberg/TT

Tre svenskar har gripits när polis slagit till mot en narkotika- och utpressningshärva i Marbella på den spanska solkusten, rapporterar den spanska nyhetsbyrån Europa Press.

De tre misstänks tillsammans med en irländsk kompanjon för grov utpressning, narkotikahandel, innehav av vapen och sprängmedel, delaktighet i organiserad brottslighet samt våld mot tjänsteman.

De uppges ha varit del av en grupp som pressat olika personer på stora summor pengar.

I ett fall anklagas de för att ha krävt en miljon svenska kronor inom två dygn från en företagare, med hot om att de annars skulle bränna ned hans verksamhet eller döda hans familj. I tisdags sköts flera skott mot fasaden till företagarens lokal, varpå polisen ryckte ut och kunde gripa två av de tre svenskarna.

Den tredje svensken och irländaren greps i en följande husrannsakan, där de hittade narkotika och ammunition.

Polisen uppges ha följt gruppen sedan i början av september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.