Annons

Svenska stjärnan från U23-VM till Holmenkollen

Ebba Andersson tävlar den här veckan i U23-VM i tyska Oberwiesenthal.
Därifrån åker hon direkt vidare till Norge och den klassiska tremilen i Holmenkollen som är världscupens sista anhalt i Europa före säsongsavslutningen i Kanada.
Skidor • Publicerad 2 mars 2020
Ebba Andersson. Arkivbild.
Ebba Andersson. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

"Ebba Andersson kommer tillbaka till världscupen efter att ha tävlat i U23-VM den här veckan. Efter sin andraplats i Lahtis blir det så klart väldigt spännande att se vad hon kan göra i en tremil", säger skidlandslagets damtränare Magnus Ingesson i ett pressmeddelande.

Även Frida Karlsson, fyra i Lahtis, och Charlotte Kalla kör i Holmenkollen.

Annons

På herrsidan finns bland andra Daniel Richardsson, som vann femmilen i Holmenkollen 2014. Dessutom är Jens Burman tillbaka efter en förkylning.

"Både Jens Burman och Marcus Ruus är tillbaka efter en kortare tids förkylning. Vi vet att Holmenkollen är en av tävlingarna som både Daniel och Jens har sett fram emot mest under säsongen och det blir intressant att se vad de kan åstadkomma", säger herrtränaren Mattias Nilsson.

Damernas 30 kilometer klassiskt avgörs på lördag medan herrarnas 50 kilometerslopp går på söndag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons