Annons

"Svennis" fick hederspris: "Rörande"

Sven-Göran Eriksson, 71, fick ta emot Svenska fotbollförbundet och TV4 Fotbollskanalens hederspris på Fotbollsgalan.
Efteråt hyllade han Tord Grip, som framgångsrikt varit tränare tillsammans med "Svennis" under många år.
Fotboll • Publicerad 11 november 2019
Sven-Göran "Svennis" Eriksson tilldelas hederspriset under Fotbollsgalan på Hovet.
Sven-Göran "Svennis" Eriksson tilldelas hederspriset under Fotbollsgalan på Hovet.Foto: Christine Olsson/TT

”En knäskada satte stopp för spelarkarriären som då strandat i division 2, men det blev också starten på en tränarkarriär som Sverige aldrig sett, varken förr eller senare", inleddes motiveringen under Fotbollsgalan på Hovet.

En nominering som Sven-Göran Eriksson inledde med att korrigera.

Annons

– Jag vill säga att det som sades här var inte helt sant, att jag slutade på grund av en knäskada, det var en man vid namn Tord Grip som kom hem och sade till mig att han tyckte att jag skulle sluta spela fotboll, jag var väl för dålig, säger Eriksson.

– Så tack för det Tord, det var det bästa professionella råd jag fått. Du är fortfarande "number one".

"Rörande"

"Svennis" prisas för de avtryck han gjort som tränare där han "med en kombination av brittisk spelfilosofi och svenskt ledarskap" skördat titlar, utmärkelser och framgångar i Portugal, Italien, England, Elfenbenskusten, Mexiko och Kina.

– Det är ju fint att få ett sådant här pris. Jag har inte varit på hemmaplan under massor av år men att ändå få ta emot priset och på det här sättet – det var rörande. Det var fint.

"Är inte fy skam"

Eriksson, som inte haft något uppdrag sedan Filippinerna i Asiatiska mästerskapen i början av året, vet inte vad som väntar framöver men är öppen för att fortsätta tränarkarriären.

– Jag måste vara nyfiken på något om jag ska ta något, annars får det bli som det blir. Då får jag fortsätta att hjälpa Torsby IF. Det är inte fy skam det heller.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons