GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svår trafikolycka i Kiruna kommun

Olycka (TT) • Publicerad 12 januari 2019
En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en trafikolycka. Arkivbild.
En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en trafikolycka. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

En svår olycka mellan en lastbil och en mindre buss inträffade i natt på länsväg 395 i Kiruna kommun.

Hur många personer som var inblandade i olyckan är inte klarlagt.

– Det är en lastbil och en personbil – minibuss eller van – som krockat, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral.

Olyckan skedde före klockan två under natten mot lördagen. En person fördes från platsen i ambulanshelikopter och var talbar med lindriga skador.

Båda fordonen som var kraftigt demolerade har bärgats från platsen och tagits i beslag för att olyckan ska kunna utredas av polis.

Lastbilschauffören är fysiskt oskadd med svårt chockad, enligt hans arbetsgivare. I ett pressmeddelande uppger de att denne tas om hand av både företagets personalavdelning samt extern vård.

– Vi har förhört lastbilschauffören och det var ytterligare en person som fördes till sjukhus som vi också har förhört, säger polisens presstalesperson Liv Fahlén.

På lördagseftermiddagen bekräftade polisen på sin hemsida att sex personer, samtliga utomnordiska medborgare och födda på 90-talet, avled i samband med olyckan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.