Annons

Stockholmsbörsen svagt nedåt

Det krängde nedåt rejält på Stockholmsbörsen under delar av torsdagen. Men vid stängning var tappet begränsat till 0,1 procent för breda OMXS-index.
Börs • Publicerad 28 januari 2021
Stockholmsbörsen föll svagt på torsdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen föll svagt på torsdagen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bland de mest omsatta aktierna i OMXS30-index på Stockholmsbörsen drog det rapporterande medicinteknikbolaget Getinge uppåt med ett kurslyft på 8,6 procent.

Klädkedjan H&M steg samtidigt 1,4 procent inför en rapport på fredag.

Annons

Oljebolaget Lundin Energys aktie klättrade 1,5 procent efter en rapport där oljebolaget flaggar för kraftig höjd produktion och höjer prognosen.

Hygienbolaget Essity backade 1,5 procent efter ett bokslut, medan telekomtillverkaren Ericsson sjönk 2,2 procent inför fredagens rapport.

Allra mest bland de största bolagen tappade vitvarujätten Electrolux, back 2,9 procent.

På de ledande Europabörserna var det blandade bud: FTSE-index i London sjönk 0,6 procent medan DAX-index i Frankfurt steg 0,3 procent och CAC-index i Paris klättrade 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons