Annons

Suu Kyis parti: Juntan äventyrar hennes liv

Myanmar • Publicerad 14 september 2023
Myanmarier bosatta i Thailand håller ett porträtt på tidigare ledaren Aung San Suu Kyi. Arkivbild.
Myanmarier bosatta i Thailand håller ett porträtt på tidigare ledaren Aung San Suu Kyi. Arkivbild.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

Aung San Suu Kyis liv äventyras av militärjuntan i Myanmar, hävdar hennes politiska parti som anklagar generalerna för att inte ge landets tidigare ledare sjukvård och mat medan hon är fängslad.

Juntan har styrt Myanmar sedan 2021 då landets folkvalda regering, ledd av Aung San Suu Kyi, störtades. Den i dag 78-åriga exledaren har suttit fängslad sedan dess.

Annons

De senaste dagarna har lokala medier rapporterat att hon lider av yrsel och kräkningar och inte har kunnat äta på grund av en tandinfektion.

"Vi är särskilt oroade över att hon inte får adekvat medicinsk vård och att de inte tillhandahåller hälsosam mat eller boende, med intentionen att riskera hennes liv", säger partiet Nationella förbundet för demokrati (NLD) i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons