Annons

Ågren: "Det är slutspel redan nu"

Grundserien pågår för fullt.
Trots det är Djurgården redan förbi serielunken.
Ishockey • Publicerad 5 mars 2020

Fem poäng upp till tabelltvåan. Fem poäng till att hamna på fel sida av strecket och därmed tvingas få inleda slutspelet med åttondelsfinal.

För Manuel Ågrens Djurgården gäller bara det förstnämnda.

Annons

Och med spelschemat som återstår – Färjestad borta, Rögle hemma, Frölunda borta – har spelarna redan klivit in i slutspelsbubblan.

"I slutspelet"

– Det blir ju så. Det är där vi är nu, i slutspelet, säger han.

– Vi vill slippa åttondelsfinal för då blir det andra förutsättningar. Det är det vi vill och det är det vi kämpar för. Vi vill komma topp sex, så att vi får ett bra utgångsläge inför slutspelet... Men gärna högre upp än sexa, så klart.

Med tabelläget i huvudet säger Ågren att förlängningssegern mot redan klara seriesegraren Luleå var extra viktig.

När Linus Hultström smällde in 3–2, 42 sekunder in i förlängningen, gav det Djurgården något säkrare mark inför fortsättningen.

Men det kunde mycket väl ha gått åt det andra hållet.

26-årige Ågren, som i mitten av tredje perioden satte dit 2–1-målet, drog nämligen på sig 2+10 minuter och från utvisningsbåset fick han se Luleås Nils Lundkvist sätta kvitteringen när det återstod 51 sekunder av tredje.

– Det är alltid onödigt att ta utvisningar när man har 2–1, då ska man inte ta utvisningar i anfallszon. Där behöver vi lära oss och bli bättre, tycker jag, säger tränaren Robert Ohlsson.

"Lite avgörande"

Ågren:

– Min match var lite speciell. Jag kom in lite mer i slutet och kanske inte riktigt var inne i matchen. Mitt beslut blev lite avgörande för matchen, säger han.

Annons

– Jag skulle helst vilja ta tillbaka den.

Men seger blev det. Med Linus Hultströms fullträff i förlängningen putsade Djurgården till klubbrekordet på antal raka hemmasegrar. Siffran som numera gäller: 15.

Dessutom gav målet ett några säkrare grepp om en kvartsfinalplats.

– Det hade varit surt om vi hade torskat på den och förlorat vår "streak", säger Manuel Ågren.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons