Annons

Student mejlbombade universitet – stängs av

Från diskussioner om muslimer, invandring och våldtäkter – till anklagelser om hur studenten diskrimineras av universitetets examinatorer för att han är en svensk man. Nu stängs en manlig student av efter att ha mejlbombat kvinnliga anställda på nationalekonomiska institutionen, rapporterar
Utbildning • Publicerad 12 oktober 2020
Studenten som stängs av anmäler rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning. Arkivbild.
Studenten som stängs av anmäler rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I massmejl till en ett större antal personer anklagar han även den kvinnliga personalen för att vara inkompetent, samt argumenterar för att våld mot kvinnor är rätt.

Mejlandet påbörjades förra hösten, och har lett fram till att studenten polisanmälts av Lunds universitets säkerhetsavdelning. Tilltaget betraktas som ett arbetsmiljöproblem, och studenten har även anmälts till disciplinnämnden på grund av trakasserier och störande av verksamheten.

Annons

Mannen kan dock inte fällas för sexuella trakasserier enligt lagens mening på grund av att anmälan inte visat exakt vilka personer som kränkts, enligt nämnden – som även konstaterar att studenten inte förstår att beteendet är kränkande. Däremot fälls studenten för att ha stört verksamheten, vilket leder till att han stängs av från all undervisning under oktober.

Studenten har å sin sida stämt rektorn vid Lunds universitet för ärekränkning.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons