Annons

Strömwall: "Har inte sagt någonting"

Flera KHL-spelare har pressats till att tacka nej till Tre Kronors hemmaturnering i Globen.
För Malte Strömwall, poängkung i Sotji, var det aldrig några problem att få åka.
Ishockey • Publicerad 4 februari 2020
Malte Strömwall.
Malte Strömwall.Foto: Jessica Gow/TT

Den Luleåfödde 25-åringen har gjort jättesuccé under sin debutsäsong i KHL. Med 19 mål och 36 poäng på 44 matcher är han poängbäst i ett Sotji som med åtta matcher kvar av grundserien slåss om en slutspelsplats.

Flera svenska spelare har pressats att inte åka till Globenturneringen, men Strömwall säger att han inte har utsatts för påtryckningar.

Annons

– Mitt klubblag har inte sagt någonting. Jag tror de tycker att det är roligt att jag är uttagen och får komma hit och spela på en hög nivå. Att det är något jag tar med mig tillbaka till klubblaget sedan, säger han.

Premiär i Globen

Strömwall säger att han blivit arg om han utsatts för påtryckningar.

– Det är klart. Det är hemmaplan och kul att bli uttagen och få spela i Globen. Det har jag aldrig gjort förut, så det ska bli väldigt kul. Samtidigt är det de som äger mig och deras beslut om jag får åka.

Het i Moskva

Strömwall gjorde sin första Euro Hockey Tour-turnering i december i Moskva. Det slutade med turneringsvinst för Sverige och Sotjispelaren sköt två mål.

– Jag tycker hela laget spelade bra och för egen del var det kul att få komma in och prova på en Euro Hockey-turnering. Innerst inne vet man vad man går för och det tycker jag att jag har visat i klubblaget, så det var kul att visa att man håller på den här nivån också.

Totalt fem KHL-spelare finns det i det svenska laget i Globen, förutom Strömwall också målvakterna Lasse Johansson, CSKA Moskva och Magnus Hellberg, SKA S:t Petersburg samt backarna Klas Dahlbeck, CSKA och Lukas Bengtsson, SKA.

CSKA och SKA dominerar i västra konferensen och är sedan länge klart för slutspel.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons