Annons

Strejkhotat Lufthansa ställer in flyg

Ekonomi • Publicerad 6 november 2019
Lufthansas vd Carsten Spohr bjuder in till sena förhandlingar sedan kabinpersonalens fack har utlyst strejk i 48 timmar. 1|300 flygningar ställs in. Arkivbild.
Lufthansas vd Carsten Spohr bjuder in till sena förhandlingar sedan kabinpersonalens fack har utlyst strejk i 48 timmar. 1|300 flygningar ställs in. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

Det tyska flygbolaget Lufthansa ställer in omkring 1 300 flygningar inför hotet om två dagars strejk.

Strejken är utlyst av det tyska fackförbundet för kabinpersonal, Ufo, och ska inledas vid midnatt, natten till torsdagen och pågå i 48 timmar.

Annons

"Omkring 180 000 passagerare kommer att påverkas som ett resultat av strejken" skriver Lufthansa i ett uttalande efter det att bolaget förlorat en rättslig process i Frankfurt am Main om att försöka stoppa strejken.

Ufo säger att strejken kommer att påverka samtliga flygbolagets flygningar som startar i Tyskland.

Lufthansas vd hoppas dock kunna avvärja strejken genom sena förhandlingar, vd Carsten Spohr har bjudit in Ufo och två andra fackförbund på onsdagskvällen.

Kabinpersonalens fackförbund säger att den genomför strejken då låsningen med Lufthansas ledning är total. Lufthansa i sin tur anklagar Ufo för att sakna mandat att representera kabinpersonalen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons