Annons

Efter olycka – ett dygns tågstopp i Skåne

Trafik • Publicerad 2 juli 2020
Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Burlöv. Arkivbild.
Det är stopp i tågtrafiken mellan Malmö och Burlöv. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Malmö och Lund efter en olycka vid tretiden i natt i höjd med Arlöv. Orsaken är att kontaktledningar rivits ned av ett Öresundståg.

Felet är så omfattande att reparationerna väntas bli klara först på fredag, säger Trafikverkets presskommunikatör Sofia Lindahl till TT.

Annons

– Något har hänt med en så kallad brygga – en tvärgående balk som bär ledningar vid till exempel stationsområden. Den har rasat ner och ett tåg har kört in i balken, och det blir ett omfattande arbete med att få upp balken, säger hon och fortsätter:

– Vår bedömning är att det tar 24 timmar att åtgärda felet. Så det blir trafikstart klockan fyra i imorgon bitti.

Tågen norrifrån på södra stambanan vänder nu i Lund, och trafiken vidare till Malmö ersätts med buss.

Enligt SJ påverkas 18 SJ-tåg av stoppet. Två har blivit inställda på torsdag morgon men resterande kommer ersättas med buss. Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina tågbolag för mer information.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons