Stort peruanskt knarkbeslag till sjöss

Peru • Publicerad 8 december 2019
Amerikanska kustbevakare på en typ av delvis sänkbar farkost (ej den aktuella i Peru) som narkotikasmugglare har en förkärlek för. Arkivbild.
Amerikanska kustbevakare på en typ av delvis sänkbar farkost (ej den aktuella i Peru) som narkotikasmugglare har en förkärlek för. Arkivbild.Foto: Foto: AP/TT
Spansk polis bogserar en ubåt, som försökt smuggla knark in i landet, till hamnen i Aldan i nordvästra Spanien. Tillslaget gjordes i november. Arkivbild.
Spansk polis bogserar en ubåt, som försökt smuggla knark in i landet, till hamnen i Aldan i nordvästra Spanien. Tillslaget gjordes i november. Arkivbild.Foto: Marta Vazquez Rodriguez/AP/TT

En patrullbåt från Perus flotta har hejdat en delvis sänkbar farkost med ungefär två ton "olagliga substanser", meddelar landets försvarsdepartement.

Tillslaget gjordes 175 kilometer utanför kuststaden Talara i norra Peru. Fyra besättningsmän sitter frihetsberövade. Flera veckors underrättelsearbete föregick marinens operation, skriver tidningen El Comercio.

Farkosten ska undersökas noggrannare i hamn för att avgöra om vilken typ av narkotika det rör sig om.

Från Peru kommer årligen runt 400 ton kokain. Landet är en av världens största producenter av kokablad, enligt FN.

Nyligen beslagtog spansk polis en ubåt med runt tre ton kokain från Colombia. Tillslaget gjordes utanför regionen Galicien i nordvästra Spanien

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.