Storsläpp till Ge mig nå't

Ge mig nå't har gjort klart med sin första stora bokning. The Magic Numbers.
- Världens bästa band, jublar Vinterbadarnas Håkan Karlsson.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2006

Vintern håller fortfarande Emmaboda i ett järngrepp men i går steg temperaturen - i alla fall inne på Vinterbadarnas kontor. Föreningen har precis gjort klart med brittiska popkvartetten The Magic Numbers som gör sin enda spelning i Sverige, på ängen i Rasslebygd.

- De bjuder på vacker stämsång men skriver du att de påminner om Mamas & the papas så kommer jag personligen upp på redaktionen och spöar upp dig, skojar Karlsson och fortsätter andfådd:

- Sägnen säger att The Magic Numbers var ute och festade med The Concretes som berättade att de inte fick bomma den här festivalen. Det känns så jäkla suveränt, de är ju världens bästa band.

Snöig pop Emmabodafestivalen, eller Ge mig nåt som festivalen nu officiellt heter, har flera andra nya artister på listan. Bland andra Whitest boy alive och Euros childs.

- Whitest boy alive är lika med Erlend Øye från Norge, en fortsättning på Kings of convenience. Euros childs är upphaussad, snöig pop från sångaren i GorkyÕs zygotic mynci, förklarar Vinterbadaren.

Som även meddelar att de knytit Black mountain (Kanada), Hello saferide (do), Deltahead (Sverige), Sibiria (do), Hets (do), Pascal (do), Strip squad (do), I love you baby (do), Montys loco (do) och framför allt skånska Svenska akademien till den

19:e festivalupplagan. Klara sedan tidigare är exempelvis The Boy least likely to (UK), Tralala (U.S) och svenska IÕm from Barcelona.

Tre scener - Svenska akademien har varit på tal länge bland våra medarbetare, 300 funktionärer kan inte ha fel. Det passar perfekt med modern progg i sann Peps Persson-anda, säger Håkan Karlsson och outar i samma andetag ett par andra nyheter.

? Besökarna kommer att kunna se och höra musik på inte bara två utan nu även tre scener. I baren, där den gamla trädgårdsscenen tidigare låg, kommer det att byggas en mindre scen för de mer timida akterna.

? I år blir det en förfest i baren dagen innan huvudeventet. Biljetterna (300) har precis släppts och husbandet Slagsmålsklubben och Vapnet samt ytterligare någon orkester står för musiken.

Wilhelm Askebring
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.