Annons

Störde grannar med skrik och gråt – vräks

En man och en kvinna som uppger att de lider av smärta, psykisk ohälsa och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska vräkas på grund av att de har stört sina grannar, skriver
Bostad • Publicerad 4 augusti 2020
De båda ska flytta ut omgående. Arkivbild.
De båda ska flytta ut omgående. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Enligt två separata domar från Svea hovrätt ska två hyresgäster som med gråt, skrik och stön av smärta ha stört sina grannar under kvällstid i några års tid vräkas. Hovrätten konstaterar att störningarna har varit så allvarliga att personerna inte längre får bo kvar i sina respektive bostäder.

– På den ena sidan har vi rätten till en bostad och på den andra sidan rätten att inte bli utsatt för störningar. Det är alltid väldigt tragiskt när någon tvingas flytta på grund av en sjukdomsbild, men den bedömningen är upp till domstolen att göra, säger Hyresgästföreningens förbundsjurist Johan Candler till Hem och hyra.

Annons

Kvinnan har tidigare fått en tillsägning av värden, men ljuden ska ha fortsatt. Kvinnan förklarar att hon och sjukvården försöker att hitta en balans i medicineringen, men medger att hon skriker och gråter av smärta, även i sömnen.

Mannen har förklarat att han lider av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som försvårar kontroll av motoriken och bedömningen av ljudnivån. Han säger också att han har förlorat en närstående, vilket påverkat hans psykiska hälsa.

De båda ska enligt besluten flytta ut omgående.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons