Annons

Storbritannien säger ja till jätteaffär

Spel • Publicerad 22 september 2023
Microsofts uppköp av spelkoncernen Activision Blizzard har kantats av rättsliga diskussioner. Arkivbild.
Microsofts uppköp av spelkoncernen Activision Blizzard har kantats av rättsliga diskussioner. Arkivbild.Foto: Noah Berger/AP/TT

En av de största företagsaffärerna det senaste årtiondet är ett steg närmare att gå i lås. Microsofts köp av spelkoncernen Activision Blizzard kommer att få grönt ljus av Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet (CMA). Det meddelar myndigheten på sin hemsida, där chefen Sarah Cardell säger följande:

"Microsoft har nu avsevärt omstrukturerat affären och tagit de nödvändiga stegen för att tillgodose våra initiala farhågor."

Annons

CMA skriver vidare att ett slutgiltigt beslut väntas senast 6 oktober och att det ännu finns "vissa detaljer" kvar.

CMA, och andra instanser i såväl USA som EU och övriga världen, har i olika utsträckning oroat sig för att köpet skulle skapa en alldeles för kraftfull spelare på området.

Prislappen på Activision Blizzard, där även svenska "Candy crush"-utvecklarna King ingår, ligger på motsvarande cirka 700 miljarder svenska kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons