Annons

Fortsatta störningar i tågtrafiken i Skåne

Trafik • Publicerad 3 juli 2020
En olycka ställer till problem i tågtrafiken. Arkivbild.
En olycka ställer till problem i tågtrafiken. Arkivbild.Foto: Stig-Åke Jönsson / TT

Det kommer att vara förseningar och inställda tåg på sina håll i Skåne till följd av en olycka mellan Malmö och Lund natten till torsdagen.

Skånetrafiken skriver på sin hemsida att man jobbar med att få i gång så mycket trafik som möjligt. Bland annat är nu tågtrafiken mellan Malmö och Lund i gång igen men med färre avgångar än vanligt.

Annons

Enligt Trafikverket är Pågatågen mellan Malmö och Helsingborg inställda, och bara ett tåg i timmen trafikerar sträckan Malmö–Trelleborg. Öresundstågen från Malmö till Halmstad och Göteborg kommer att göra extra stopp i Kävlinge, Dösjebro, Häljarp, Glumslöv, Rydebäck och Ramlösa.

Skånetrafiken har även satt in ersättningsbussar på flera sträckor och uppmanar resenärerna att hålla avstånd. På torsdagen kom rapporter om stor trängsel på vissa sträckor. Ersättningsbussar kör bland annat mellan Lund och Malmö samt mellan Lund och Helsingborg.

Förseningarna förväntas pågå till klockan 05 på lördagsmorgonen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons