Annons

Stödet för S sjunker i opinionsmätningar

Politik • Publicerad 4 september 2020
Stödet för Moderaterna växer i opinionsundersökningar. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har under sensommaren kritiserat den sittande regeringen för både coronastrategin och hanteringen av gängkriminaliteten.
Stödet för Moderaterna växer i opinionsundersökningar. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har under sensommaren kritiserat den sittande regeringen för både coronastrategin och hanteringen av gängkriminaliteten.Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter en coronavår där förtroendet för Socialdemokraterna ökat i så gott som alla opinionsundersökningar, har trenden vänt. Om det skulle vara val i dag har S fortfarande det största stödet hos väljarna – men det sjunker, enligt en undersökning av Demoskop som publicerats i Aftonbladet.

26,1 procent av rösterna skulle falla på partiet, medan 22,2 procent skulle gå till Moderaterna och 21,6 till Sverigedemokraterna – vilket innebär en ökning i stödet för de två sistnämnda sedan förra månaden.

Annons

Något fler skulle även rösta på Vänsterpartiet eller Centern i dag än för en månad sedan, enligt undersökningen.

Både Miljöpartiet och Liberalerna har de två senaste mätningarna hamnat under 4-procentspärren, som avgör om ett parti får vara med i riksdagen eller inte.

Undersökningen, som genomfördes mellan den 25 augusti och den 1 september, omfattar svar från 2 366 personer, i en grupp som ska motsvara den röstberättigade allmänheten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons