Annons

Börsen backade efter USA:s räntebesked

Ekonomi • Publicerad 17 juni 2021
Stockholmsbörsen reagerade negativt på beskedet om framtida räntehöjningar i USA. Arkivbild.
Stockholmsbörsen reagerade negativt på beskedet om framtida räntehöjningar i USA. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Beskedet från den amerikanska centralbanken om eventuella räntehöjningar redan nästa år fick börserna att backa i både USA och Asien. Många bedömare anser att det är dags för investerarna att ta hem vinsterna.

I Stockholm gick börsen samma väg. Det breda OMXS-indexet tappade 0,8 procent.

Annons

Lejonparten av aktierna på storbolagslistan OMXS30 backade, men mot strömmen gick bland andra vitvarujätten Electrolux och Handelsbanken, som steg 1,7 respektive 1,5 procent.

I botten på OMXS30 återfanns nätkasinobolaget Evolution, som föll 3,7 procent. Aktiespekulanterna befarar att ett skatteförslag från G7-länderna kan slå mot bolag som Evolution.

På de ledande Europabörserna var utvecklingen blandad. FTSE100-index i London backade 0,4 procent, medan CAC40-index i Paris steg 0,2 procent och DAX-index i Frankfurt ökade 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons