Annons

Botten för Stenson efter dubbla vattenbesök

Henrik Stenson och Alex Norén spelar golf i Florida den här veckan, men det riskerar att bli ett kortvarigt nöje.
Efter en tung start får de kämpa för att ens klara "cutten".
Golf • Publicerad 6 mars 2020
Henrik Stenson har börjat svagt i Florida. Arkivbild.
Henrik Stenson har börjat svagt i Florida. Arkivbild.Foto: Kamran Jebreili/AP/TT

Stenson gör i Arnold Palmer Invitational sin första tävling på drygt en månad och han verkar vara lite ringrostig efter speluppehållet. 43-åringen gjorde sin enda birdie på dagens tredje hål, innan han började tappa slag. Efter bland annat två vattenbesök tvingades Henrik Stenson räkna ihop till 77 slag – fem över par – på scorekortet. Efter första rundan är Stenson inte ens bland de 100 främsta och har bara sex spelare bakom sig i resultatlistan. En av dem är Henrik Norlander, som är ett slag bakom Stenson.

Alex Norén är bäst av de tre svenskarna, men han blandade högt och lågt. Fyra birdies var en klen tröst när han också gjorde en trippelbogey och ett par bogeys. 73 slag gör att även stockholmaren, som delar 60:e plats, har ett knivigt läge inför fortsättningen av tävlingen på Bay Hill utanför Orlando.

En som däremot visade klass var världsettan Rory McIlroy. Efter en trög start – ett över par efter sex hål – fick nordirländaren upp farten ordentligt. En eagle bidrog till McIlroys 66-runda, som räckte till en andraplats – ett slag bakom ledande amerikanen Matt Every.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons