Annons

Stenson i tätstriden: "Puttningen levererar"

Henrik Stenson fortsätter att prestera bra golf i Europatourtävlingen i Virginia Water, England.
Halvvägs in är Stenson delad trea efter ännu en stabil runda, två slag bakom ledande spanjoren Jon Rahm.
Golf • Publicerad 20 september 2019
Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Tävlingen är Stensons första på Europatouren sedan tredjeplatsen i Scandinavian Invitation i augusti, och med –9 på två dagar ligger han bra till för att kunna slåss om segern på söndag.

– Jag är nöjd med dagen, jag slog återigen en del bra slag och puttningen levererar. Så det känns bra, säger Henrik Stenson till Viasat Golf.

Annons

Fredagens runda började lite trögt men tre birdies på fyra hål vände dagen till något positivt. På det sista hålet sänkte Stenson ytterligare en birdie, vilket gav ett ännu bättre utgångsläge inför resten av helgen.

– Jag ska försöka göra samma saker som jag har gjort de första två dagarna. Och puttningen är väl det som har känts allra bäst, säger Stenson.

Alex Norén, som vann tävlingen 2017, ligger på –3 efter två dagar och är tillsammans med bland andra Joakim Lagergren på delad 24:e plats, åtta slag från täten.

Även Marcus Kinhult (–2), Sebastian Söderberg (+1) och Alexander Björk (+1) klarade kvalgränsen och får spela vidare i helgen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons