Annons

Statliga miljoner till viltvård att söka

Viltvård • Publicerad 7 september 2022
Nu kan organisationer söka miljoner i bidrag ur viltvårdsfonden. Arkivbild.
Nu kan organisationer söka miljoner i bidrag ur viltvårdsfonden. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu kan organisationer ansöka hos Naturvårdsverket om att få del av de årliga statliga miljoner som delas ut ur viltvårdsfonden. Men ett par förändringar har införts bland villkoren i år.

Som tidigare kan ideella rikstäckande organisationer söka organisations- eller verksamhetsbidrag, och Naturvårdsverket får årligen använda högst 16,8 miljoner kronor till dessa bidrag.

Annons

Nytt är nu att bara organisationer som "främjar jakt och annan viltvård eller andra liknande ändamål som är förenliga med jaktlagen" kan få pengar.

Dessutom slopas en bestämmelse om andra bidrag ur viltvårdsfonden under samma bidragsår. Nu blir det möjligt för både riks- och lokalorganisationer att under vissa förutsättningar få bidrag även om organisationen också fått annat bidrag ur fonden.

Ansökningsperioden pågår mellan 5 september och 10 oktober. Beslut om vilka som får pengar väntas i början av nästa år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons