Annons

Starkt stöd för korruptionsanklagad NRA-chef

USA • Publicerad 29 maj 2022
NRA:s Wayne LaPierre talade vid mässan i Houston, Texas i fredags.
NRA:s Wayne LaPierre talade vid mässan i Houston, Texas i fredags.Foto: Michael Wyke/AP/TT

Wayne LaPierre, vd och vice ordförande för vapenlobbyn National rifle association (NRA), fick ett överväldigande stöd av organisationens medlemmar i en förtroendeomröstning på lördagen, rapporterar Reuters.

NRA håller i helgen sin årliga mässa och medlemskongress i Houston, Texas.

Annons

Den mäktiga lobbyn, som åter står i blickfånget i amerikansk debatt med anledning av skolskjutningen i Uvalde i Texas tidigare i veckan där 19 barn och två vuxna dödades, skakas av anklagelser om att personer ur toppskiktet har förskingrat miljontals dollar för personligt bruk.

Förtroendeomröstningen kom före en omröstning i NRA:s styrelse på måndag huruvida LaPierre ska få förnyat förtroende som vice ordförande.

Men även om styrelsen röstar för att behålla LaPierre på posten, vilket den väntas göra, kan han fortfarande bli avsatt. Delstaten New York, där NRA är registrerat, stämde organisationen i augusti 2020 för bedrägeri och vanskötsel, med förhoppningen att lyckas upplösa den.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons