Annons

Stark uthyrning för Vasakronan

Ekonomi • Publicerad 10 juli 2020
Minskad vinst för Vasakronan. Arkivbild.
Minskad vinst för Vasakronan. Arkivbild.Foto: 

Fastighetsbolaget Vasakronan redovisar starka uthyrningssiffror men en minskad vinst. Under det andra kvartalet har bolaget omförhandlat och förlängt hyresavtal motsvarande 185 000 kvadratmeter och en årshyra på 485 miljoner kronor. Resultatet är en utgående hyra som översteg den tidigare med 8,3 procent, enligt Vasakronan.

Resultat före värdeförändringar och skatt för kvartalet blev 604 miljoner kronor, en minskning från 1 813 miljoner kronor för samma kvartal förra året.

Annons

"Merparten av Vasakronans hyresintäkter kommer från kontor fördelat på ett stort antal branscher. Det är en styrka i ett läge då effekterna av covid-19 drabbar väldigt ojämnt.", skriver vd:n Johanna Skogestig i rapporten.

"Den starka hyresmarknad vi såg i början av året har förändrats och av naturliga skäl blivit mer avvaktande", fortsätter hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons