Annons

Sponsorer kräver avgångar i ÖFK:s styrelse

Det fortsätter att storma kring den allsvenska fotbollsklubben Östersund.
Enligt kommer nu krav på att klubbens styrelse och vd ska ställa sina platser till förfogande inför årsmötet i mars.
Fotboll • Publicerad 11 februari 2020
Det stormar kring Östersund. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Bakom upproret står en grupp av klubbens "tyngsta företagare, sponsorer och aktieägare" som enligt tidningen tillsammans representerar två tredjedelar av Östersunds sponsorintäkter och aktiekapital.

"Vi gör detta uttalande för att vi vill fortsätta stötta föreningen ekonomiskt så att ÖFK kan förbli en konkurrenskraftig och i alla avseenden stabil förening i Allsvenskan", skriver aktieägaren Nils Åke Hallström i ett mejl enligt Aftonbladet.

ÖFK nekades elitlicens av Svenska fotbollsförbundet i november och såg då ut att gå mot nedflyttning från allsvenskan. Men klubben överklagade och fick då elitlicensen beviljad, efter att en ambitiös plan för att rädda ekonomin hade presenterats. Bland annat utlovades en sponsorintäkt på hela 15 miljoner kronor från ett utländskt företag – som ännu inte kommit in.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons