Annons

Spelare kan gå ned i lön för att rädda ledare

IFK Norrköping omorganiserar för att spara pengar.
Det går ut över ledaren Mikael Hansson som varslats om uppsägning efter nästan 30 år i olika funktioner i klubben.
Det uppskattar inte spelarna – och är beredda att gå ned i lön för att rädda Hansson kvar.
Fotboll • Publicerad 21 januari 2020
Spelarna i IFK Norrköping är beredda att gå ned i lön för att få ha kvar ledaren Mikael Hansson. Arkivbild.
Spelarna i IFK Norrköping är beredda att gå ned i lön för att få ha kvar ledaren Mikael Hansson. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Det är turbulent i IFK Norrköping. Inför det kommande årsmötet har halva styrelsen meddelat att den inte ställer upp för omval.

Supportrarna oroar sig för att profiler som Kalle Holmberg, Simon Skrabb och Gudmundur Thorarinsson lämnat klubben och hittills har IFK Norrköping inte värvat någon etablerad spelare.

Annons

Internt gror också ett missnöje sedan klubben valt att varsla sin player's manager Mikael "Gädda" Hansson om uppsägning. Fackliga förhandlingar pågår men Hansson – under många år allsvensk spelare i klubben och efter det ledare i olika befattningar – har börjat ställa in sig på att behöva göra något annat.

Nu sträcker spelarna ut en hjälpande hand. Hansson, 51, är en mycket omtyckt och uppskattad ledare.

– Han har betytt mycket för mig och behandlar alla på samma sätt, oavsett om du är en ung spelare eller kommer utifrån. Han har gjort massor, har landslagsmeriterade anfallaren Christoffer Nyman sagt till Norrköpings Tidningar.

Tidningen avslöjar att spelarna i ett brev, ställt till styrelsen, vädjar om att Hansson ska få vara kvar i sin roll.

– Vi väntar svar på det första meddelandet, är det negativt så är vi beredda att gå ned i lön eftersom styrelsen hänvisar till att det är det ekonomiska som gör att "Gädda" måste gå. Är vi 15 spelare som är beredda att avsätta en del av lönen är det inga konstigheter. Men vi vill inte blanda in de yngre killarna, säger en spelare, som vill vara anonym, till Norrköpings Tidningar.

– Vad ska man säga? Det värmer otroligt mycket. Att folk bryr sig så mycket känns väldigt fint, säger Mikael Hansson till Norrköpings Tidningar.

Klubben ordförande Peter Hunt väljer att inte uttala sig för tidningen.

Henrik Skiöld/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons