Sommarmusik i Kalmar stadspark

Det blir musik i Kalmar stadspark även i år, och musikteater för de små.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2012
Orkester Pop spelar för de små.
Orkester Pop spelar för de små.Foto: Lena Granefelt
Åhus Swingorkester med sångerskan Anna Neah Deutgen kommer till stadsparken.
Åhus Swingorkester med sångerskan Anna Neah Deutgen kommer till stadsparken.Foto: Thomas Deutgen
Kaja med Livet Nord, Daniel Wejdin och Camilla Åström.
Kaja med Livet Nord, Daniel Wejdin och Camilla Åström.Foto: Peter Lloyd

Den 20 juni inleds säsongen för det årliga sommarprogrammet i Kalmars stadspark. På onsdagskvällar blir det livemusik på Parkscenen och på söndagseftermiddagar blir det musikteater för barn mellan 4 och 8 år.

Återkommande inslag under sommaren är blåsorkestern Lyran och bland Lyrans sommarvärdar finns biologen Arne Dagmalm, nöjesprofilen Ingemar Bernthsson och Kalmar läns nya landshövding Stefan Carlsson. Storbandet Oldtimers Big Band under ledning av Hans Duned uppträder, tillsammans med sångerskan Ann Milesson, och i juli står Göteborgstrion Kaja på scen. Kaja blandar klezmer med filmisk konstmusik, svensk folkton, fransk vals och tango. Sopranen Pernilla Ingvarsdotter och harpisten Gloria Joyce Burten bjuder på folksånger från Skottland och Sverige i slutet av juli, och veckan därefter blir det zigenarpunk, balkansväng och romsk folkmusik med sexmannabandet Karnevalsfolket från Stockholm.

Musikteatersöndagarna inleds av Orkester Pop med David Schutrik och Mia Folkesson, duon som har en diger lista med Bolibompahits. Deras tredje album Mäta med skägg fick en Grammis 2011 som bästa barnskiva.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.