GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sommarlandsgäster fast i luften efter elavbrott

Elavbrott • Publicerad 30 juli 2021
Entrén till Skara sommarland. Arkivbild.
Entrén till Skara sommarland. Arkivbild.
Foto: Adam Ihse/TT

Elen gick på Skara Sommarland på fredagseftermiddagen. Alla attraktioner stannade – värst blev det för de som satt fast uppe i slänggungan Snake.

– Snake stannade cirka 15 meter upp i luften. Vi fick hjälpa ned de som satt där men det gick bra och ingen skadades, säger Janne Nilsson, vd för Skara sommarland, till TT.

Det var andra gången som strömmen gick i nöjesparken på fredagen.

– Först var det vid 05.30 men vi fick tillbaka strömmen vid niotiden. Nu gick det igen klockan 16.10 och var borta max 15 minuter. Det är ett ställverk hos Vattenfall som busar med oss, säger Nilsson.

Det dröjer dock innan parken drar igång karusellerna igen.

– Vi vill ju säkerställa med Vattenfall så inte strömmen går igen. Speciellt gäller det Snake.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.