Annons

Sökandet efter döda återupptas efter skredet

Norge • Publicerad 28 januari 2021
Sökandet efter saknade efter jordskredet i norska Gjerdrum har återupptagits.
Sökandet efter saknade efter jordskredet i norska Gjerdrum har återupptagits.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Sökandet efter de tre personer som fortfarande saknas efter det stora jordskredet i Gjerdrum, Norge, har återupptagits under morgonen. Vid klockan 9 drog arbetet i gång med hjälp av en stor grävmaskin.

– Det kommer att göras i samverkan mellan grävmaskin och handkraft från räddningstjänsten, och eventuellt även hundpatrullen från polisen så småningom, säger Mari Stoltenberg vid polisen under en presskonferens.

Annons

Arbetet kommer endast att pågå i dagsljus.

– Det blir till att skynda långsamt, säger Mari Stoltenberg.

Tre personer saknas fortfarande i skredmassorna och antas ha omkommit. Sju människor har konstaterats döda som en följd av jordskredet, som inträffade den 30 december och skapade en krater på 300 gånger 700 meter mitt i bostadsområdet.

Sökandet fortsätter i det område där det stoppades i förra veckan. Orsaken till stoppet var att Norges vatten- och energimyndighet (NVE) skulle anlägga en ny väg i kratern.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons