Annons

Snap-aktien rusar uppåt efter rapport

Det sociala nätverket Snap rusar uppåt med över 50 procent på New York-börsen.
Ett bokslut sent i torsdags svensk tid, med en oväntat positiv försäljningsprognos, tog många investerare på sängen.
Ekonomi • Publicerad 4 februari 2022
Det sociala nätverket Snap åker jojo på New York-börsen och rusar uppåt efter torsdagens kurskollaps tillsammans med Facebook-ägaren Meta Platforms i torsdags. Arkivbild.
Det sociala nätverket Snap åker jojo på New York-börsen och rusar uppåt efter torsdagens kurskollaps tillsammans med Facebook-ägaren Meta Platforms i torsdags. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Prisuppgången är den största för Snap sedan börsnoteringen för snart fem år sedan.

Snap skriver i sin rapport att intäkterna för första kvartalet ser ut att landa på 1,03-1,08 miljarder dollar och att antalet dagliga användare av det sociala nätverkets tjänster väntas öka till 328-330 miljoner. Rapporten visar även upp ett oväntat starkt resultat för fjärde kvartalet 2021.

Annons

Rapportrekylen uppåt kommer sedan Snap-aktien i torsdagens handel rasat med 24 procent – sänkt av kurskollapsen för Facebook-ägaren Meta Platforms aktie.

"Förenklat kan man säga att Snaps resultat var bättre än befarat" skriver analytikern Justin Patterson i ett kundbrev om rekylen uppåt för aktien.

Han hänvisar till en solid tillväxt för försäljningen, en allt mer träffsäker annonsaffär och tecken på att det börjar rulla in pengar från nya tjänster, som Spotlight och Maps.

Det stora kurslyftet för Snap i fredagens handel räcker dock ändå inte till för att täcka upp för kursnedgången sedan oktober i fjol på 67 procent – då Snap varnade för negativa effekter på annonsaffären från Iphonetillverkaren Apples stärkta integritetsskydd och negativa effekter till följd av den komponentbrist som präglar världsmarknaden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons