Annons

Smollett anklagas på nytt för "riggad" attack

Nöje • Publicerad 12 februari 2020
Åtalet mot Jussie Smollett ta upp igen. Arkivbild.
Åtalet mot Jussie Smollett ta upp igen. Arkivbild.Foto: Paul Beaty/AP/TT

Den amerikanske skådespelaren Jussie Smollett anklagades förra året för att ha fejkat en hatbrottsattack, då två män attackerade honom medan de skrek rasistiska och homofoba förolämpningar. Den lokala åklagarmyndigheten lade ner utredningen.

Men nu tas fallet upp igen, och Smollett – en öppet homosexuell, svart man känd från tv-serien "Empire" – misstänks för att ha ljugit för polisen vid flera tillfällen. Det nya åtalet gäller falsk polisanmälan.

Annons

Fallet har fått stor uppmärksamhet, och upprörde stadens polischef. Han utsåg en tidigare åklagare som har sett över fallet sedan dess. Polisen säger sig nu ha nya bevis som visar att Smollett var med på attacken.

Polisens teori var då att Smollett betalade männen i syfte att få mer uppmärksamhet och därför högre lön i "Empire". Själv har han fortsatt att insistera på att han har berättat sanningen, och att han blev attackerad.

Skådespelaren petades från "Empire". Han stämde senare staden Chicago för åtalet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons