Annons

Malmös sportchef: Tror SHL-säsongen är över

Herrarnas SM-slutspel i hockey skjuts upp till den 24 mars.
Men frågan är om ens ett uppskjutet slutspel kommer att kunna genomföras.
Ishockey • Publicerad 12 mars 2020
SM-slutspelet skjuts upp till den 24 mars. Arkivbild.
SM-slutspelet skjuts upp till den 24 mars. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

"Nu när beslutet om att begränsa publika evenemang har tillkommit väljer vi i enighet med samtliga 14 klubbar och i samråd med hockeyförbundet att skjuta på slutspelet för att förhoppningsvis kunna spela med publik framöver", säger SHL:s vd Michael Marchal i ett pressmeddelande.

SM-slutspelet skulle ha startat i helgen. Beslutet att skjuta upp matcherna innebär att slutspelet, med start från kvartsfinalerna, kommer att avgöras i bäst av fem matcher i stället för bäst av sju matcher. Åttondelsfinalerna kommer att spelas enligt samma upplägg som tidigare i bäst av tre matcher.

Annons

"Beslutet kring datum och upplägg gäller under rådande omständigheter och kommer utvärderas löpande i enlighet med myndigheternas riktlinjer", skriver SHL i pressmeddelandet.

"Är över"

Men trots beskedet om att slutspelet ska skjutas upp tror Malmös sportchef och vd Patrik Sylvegård att säsongen kan vara över.

– Vi får se vad som händer men jag är ganska säker på att säsongen är över, säger han till Sydsvenskan.

Han betonar för tidningen att det är hans personliga uppfattning och fortsätter:

– Om alla ligor ställer in, varför skulle vi då spela? Risken är stor att det inte blir mer spel.

Väntat beslut

Skellefteå AIK:s klubbdirektör Pea Israelsson säger till Norran att beslutet att skjuta upp slutspelet var "naturligt och väntat".

– Med det här beslutet har vi köpt oss tid så vi kan se vart utvecklingen tar vägen.

Pea Israelsson informerade spelarna och tränarstaben om de nya direktiven på torsdagen och han säger att de visade förståelse för beslutet.

– Det är ingen människa som i grunden inte förstår det här beslutet. Vi i idrotten är ju en stor del av samhället och måste förhålla oss till samhället, säger han.

Det är sedan tidigare klart att den sista grundserieomgången, som spelas i kväll, spelas utan publik.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons