Annons

Skolelevs knivdåd skakar Spanien

Spanien • Publicerad 28 september 2023

En 14-årig pojke misstänks ha knivhuggit tre lärare och två elever i en skola i Jerez de la Frontera i södra Spanien. Våldsdådet skakar Spanien då liknande kriminella handlingar är tämligen ovanliga i landet.

– Polis kunde hitta den misstänkte på tredje våningen i skolan. Han hade med sig två knivar som han tros ha använt i attack mot lärare och elever, säger polisens talesperson Adrian Dominguez i regionen Andalusien.

Annons

Vittnen i skolan sade att han först attackerat skolkamrater för att sedan knivhugga läraren i ögat. Därefter tog han sig till angränsande klassrum för att angripa fler.

Skolan evakuerades i samband med dådet. Fyra av de knivskadade vårdades på sjukhus.

Regionen Andalusiens skolminister Patricia del Pozo, som besökte skolan direkt efter attentatet, sade att den underårige misstänkte förövaren inte sedan tidigare var känd av polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons