Annons

Skog vill bli språkrör

Politik • Publicerad 2 oktober 2020
Karolina Skog kan tänka sig att bli nytt språkrör för Miljöpartiet. Arkivbild.
Karolina Skog kan tänka sig att bli nytt språkrör för Miljöpartiet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Karolina Skog, miljöminister 2016–2019, kan tänka sig att bli nytt språkrör i Miljöpartiet efter Isabella Lövin, berättar hon i TV4:s Nyhetsmorgon.

– Jag har en bred politisk erfarenhet från olika delar av partiet och jag tror att med den kan jag vara den som gör att Miljöpartiet hittar tillbaka till vårt självförtroende och den kaxighet som vi har när vi är riktigt bra, säger hon till TV4.

Annons

Skog tror att partiet, som tappat i väljarstöd de senaste åren, har möjlighet att växa på nytt och åter komma upp i den tidigare toppnoteringen på 12 procent.

Sedan tidigare har riksdagsledamöterna Janine Alm Ericson, Annika Hirvonen, Pernilla Stålhammar och Rebecka Le Moine meddelat att de kandiderar till språkrörsposten. Det gör även jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, partisekreterare Märta Stenevi och Elin Söderberg, ledamot i kommunfullmäktige i Umeå.

Den slutliga listan över kandidater presenteras på onsdag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons