SJ fördubblar biljettauktioner på Tradera

SJ ska sälja dubbelt så många tågbiljetter via auktionssajten Tradera på nätet.
Nyheter • Publicerad 14 november 2010

Biljettauktioner via Tradera introducerades för två år sedan. Och SJ räknar med att drygt 130 000 SJ-resor säljs via auktioner på internet i år.

Budgivningen börjar på ett utropspris på 1 krona. I september var snittpriset på en auktionsbiljett i andra klass på sträckan Stockholm–Malmö 140 kronor, Stockholm–Sundsvall 154 kronor och Stockholm–Göteborg 178 kronor.

Nu finns det ju inte längre några fasta priser på SJ att jämföra med, men enligt biträdande presschefen Ulf Wallin ligger snittpriset på sträckan Stockholm–Göteborg på cirka 800 kronor.

Tidigare var det mest pensionärer och studenter som kunde ta chansen att få tag i en billig biljett eftersom auktionerna avslutades bara sex timmar före tågets avgång.

– Nu ändrar vi det så att auktionen slutar redan två dagar före avgång. Det ger också affärsresenärer och andra som ska passa viktiga möten möjlighet att köpa billiga biljetter, säger Wallin.

Nu räknar SJ med att dubblera antalet auktionsbiljetter från 10 000 till 20 000 per månad.

En bra affär för kunderna och en bra affär för SJ som på det här sättet får mer välfyllda tåg, enligt Nina Hornewall, försäljningsdirektör på SJ.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.