Annons

Sexövergrepp "för vanliga" hos Uber

Ekonomi • Publicerad 6 december 2019
Uber säger i en rapport att 99,9 procent av de 2,3 miljarder resor som gjordes i bolagets regi på hemmaplan i USA 2017 och 2018 skedde utan säkerhetsincidenter. Arkivbild.
Uber säger i en rapport att 99,9 procent av de 2,3 miljarder resor som gjordes i bolagets regi på hemmaplan i USA 2017 och 2018 skedde utan säkerhetsincidenter. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Taxi- och samåkningsföretaget Uber säger att bolaget tog emot 3 000 rapporter förra året om sexuella övergrepp kopplade till resor med bolaget i USA, på omkring 1,3 miljarder resor.

Förare var ungefär lika ofta offer som förövare enligt rapporten.

"Jag tror att många människor överraskas över hur sällsynta de här händelserna är; andra kommer förståeligt nog tycka att de fortfarande är för vanliga", säger vd Dara Khosrowshahi i en tweet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons