Annons

Segelflyg körde på person vid landning

Olycka • Publicerad 24 juni 2021
En person skadades när han träffades av en flygvinge på landningsbanan på Härjeåsjöns flygplats i Härjedalen. Arkivbild.
En person skadades när han träffades av en flygvinge på landningsbanan på Härjeåsjöns flygplats i Härjedalen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En person skadades när han träffades av en flygplansvinge i samband med att ett segelflygplan landade på en flygplats i Härjedalen, rapporterar Östersundsposten.

Olyckan utreds som framkallande av fara för annan. För närvarande är ingen person delgiven misstanke om brott, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Olyckan inträffade vid 11-tiden på torsdagen. Personen som blev påkörd är förd med ambulanshelikopter till Falu lasarett, enligt räddningstjänstens inre befäl Elin Elisson.

Enligt sjö- och flygräddningscentralens presstjänst, som bistår räddningstjänsten i räddningsarbetet, var personen vid medvetande när blåljuspersonalen anlände till platsen.

– Något har gått snett i landningen och en person som befann sig på banan blev påkörd, säger Elisson.

Piloten och en passagerare uppges ha befunnit sig ombord på flygplanet. De båda uppges ha klarats sig oskadda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons