Chatt

SD: "Ren och skär mobbing av TV4 att stoppa reklamfilmen"

Chatt Artikeln publicerades

Mångkultur, svenskarnas parti, omsorg och vård. Det är lite av vad som dök upp i chatten med Sverigedemokraternas Thoralf Alfsson.

Arne: Ni Sverigedemokrater tror er kunna finanisera all välfärd genom att minska invandringen. Ändå finns inga exempel på nationer i västvärlden som fått bättre ekonomi på att inte ta emot invandrare, eller som fått sämre ekonomi på att ta emot. Nog är det betydligt mer kostsamt att våra barn inte är "produktiva" på 20 år, jmfr invandrare på knappt 7 år?
Thoralf Alfsson: Danmark är ett utmärkt exempel på detta! Sedan Dansk Folkeparti kom in i folketinget och kunde påverka invandringen till en lägre nivå har det säkert varit en förklaring till att den danska kronon stärkt sig i förhållande till den svenska kronan. Sedan förstår jag inte den fråga om barn som inte är "produktiva" på 20 år. Vi Sverigedemokrater anser inte att vi skall ha barnarbete i Sverige. Vi ser utbildningen som en av de viktigaste investeringen för framtiden och att Sverige skall utvecklas positivt.

Nisse: Varför skall Malmen offras för Pingstkyrkans Katedralbygge? Motståndet i området är kompakt. Parkeringssituationen blir ohållbar. Malmen har den minsta parkytan av alla bostadsområden per invånare. Malmen utgör riksintresse pga Fred Olsson arkitekturen, och Länsmuseet har ansett att Lorensbergsparken skall införlivas i området av riksintresse.
Thoralf Alfsson: Denna fråga skall du i första hand ställa till majoriteten i Kalmar som beslutat om detta bygge. Vi inom SD ser betydligt mer allvarligt på Barometerns planer på ett mediehus vid Systraströmmen på Kvarnholmen. Där försvinner också parkeringsplatser, dessutom kommer delar av en grön lunga gå förlorad och inte minst är det kulturhistorisk mark.

Petra S: Hur går det med Skola, Vård och Omsorg????
Thoralf Alfsson: Vi vill omfördela pengar från den kostsamma invandringen till skolan, vården och omsorgen.

  rickard: Det käns som om ni är ett parti som bara vill attackera andras idéer och avveckla. Vad vill ni utveckla? Vad är viktigast i Kalmar, tycker du?
  Thoralf Alfsson (kl. 11:11:59): Kalmar skall vara en attraktiv kommun för företagare men samtidigt vill vi också värna om vår miljö och kulturhistoria. Om det är det du menar med att vi attackerar andras ideér.  Kennert: Vad anser du om svenskarnas parti?
  Thoralf Alfsson: Om jag förstått det rätt är Svenskarnas Parti det före detta NSF (National Socialitisk Front) En medlem i NSF dödshotade mig för ett antal år sedan med orden att jag skulle "dingla i en stolpe" när de tog makten i samhället. Jag tror det är svar på din fråga!

  Peter: Kommer du att ställa många besvärliga frågor i Riksdagen?
  Thoralf Alfsson: Ja, det kommer jag definitivt att göra. Givetvis när det gäller invandringen men också när det gäller brottsoffrens situation i samhället. Jag har varit med och tagit fram vårt valmanifest just på detta område och är glad för att jag fått med en ersättningsgaranti (skadestånd) för brottsoffer i valmanifestet.

  Nino: Hoppas ni får 1 röst !!!!!
  Thoralf Alfsson: Tyvärr lär du nog bli väldigt besviken!

  Göran: Vad kostar flyktingmottagningen Kalmar kommuns skattebetalare?
  Thoralf Alfsson: Sverigedemokraterna har i en rad kommuner motionerat om att kommunen skall göra ett mångkulturellt bokslut men fått nej i samtliga kommuner. Därför är det väldigt svårt att svara på din fråga. Några saker går dock att få fram via SCB, SKL och kommunens ekonomiavdelning. Invandrarservice ca 28 miljoner kronor Socialbidrag till personer med utländsk bakgrund ca 42 miljoner Ensam kommande barn ca 12 miljoner kronor SFI ca 6 miljoner kronor Hedersrelaterat våld ca 2,5 miljoner kronor Ovanstående siffror gäller för ett år Vad sedan invandringen kostar inom skolan, vården, omsorgen, rättsväsendet o.s.v. finns det inga uppgifter på. I varje fall inte som jag har tillgång till.

  Otto: Jag anser att mångkultur berikar vårat samhälle på väldigt många vis! Jag gör ingen skillnad på människor här i Sverige! Jag bryr mig inte om vad dem har för sexuell läggning eller utseende eller vad dem tror på för religion. Varför ska jag ändra mig? Berätta vad det är för fel i mina tankesätt. Du vill ju trots allt att jag röstar på SD.
  Thoralf Alfsson: Jag ser också en hel rad problem med mångkultur även om det finns positiva saker med möten mellan människor från olika kulturer. Dock anser jag att detta utbyte mellan kultur inte nödvändigtvis måste innebära att alla måste flytta till Sverige, som riksdagspartierna tycks anse. De problem som jag tycker etablissemanget mörkar är just de problem vi ser i t.ex Rosengård, Hammarkullen eller Rinkeby. Det kallas populärt för utanförskap men jag anser att det är konsekvenser av det mångkulturella samhället.

  Nisse Hult: Vad har du för yrke och vad arbetar du med?
  Thoralf Alfsson: Jag jobbar som konsult på Sveriges största teknikkonsult företag ÅF. Jag jobbar i huvudsak med programmering av styrsystem inom processindustrin

  Stinsen: På valsedeln står det att du är konsult. Inom vad? Vad har du för politisk bakgrund innan Sverigedemokraterna dök upp i bilden?
  Thoralf Alfsson: Se föregående fråga. Jag har aldrig varit medlem i något annat politiskt parti men alltid varit politiskt intresserad.

  Viktor: På din blogg så skrivs det flitigt om "skinkmackan" känns det inte lite lågt att kalla andra politiker för osmakliga smeknamn?
  Thoralf Alfsson: Jag har en öppen attityd till alla som kommenterar på min blogg. Jag modererar därför inte kommentarerna. Detta ger en mycket livlig kommunikation på bloggen som gör att läsarna finner den intressant. Det innebär också att det förekommer en del epitet som jag inte delar men det accepterar jag. Den som läser min blogg vet att jag mycket sällan raderar en kommentar och nästan aldrig de som uttrycker negativa omdömen om mig själv. Jag tror att mina läsare uppskattar detta.

  Diana: Hur går det med riksdagsarbetet om ingen vill samarbeta med era frågor!
  Thoralf Alfsson: Efter den 19 september och vårt inträde i riksdagen kommer vi att påverka de andra partierna att svänga i våra frågor. Alternativet är att vi kommer växa ännu mer i nästa val. Frågan är om socialdemokraterna vill utplåna sig själva och framstå som ett invandrarparti istället för ett arbetarparti.

  Soundmadness: Hej, Thoralf. Jag undrar vad du tror om valresultatet för SD del, i riksdag resp. kommun.
  Thoralf Alfsson: Mitt tips Riksdag ca 7 procent Kommunen minst en fördubbling vilket innebär drygt 6 procent Även om känslan säger betydligt mer om jag jämför med gensvaret bland väljarna 2006.

  Viktor: Är foutis på lilla puben den enda grek som är ok? Fram tills 99 ville ni ju kasta ut alla invandrare som kommit efter -69?
  Thoralf Alfsson: Nej, det är många andra som är ok. Foutis är ett utmärkt exempel på en person som jag respekterar mycket och som assimilerat sig i Sverige. Jag har aldrig tyckt att alla invandrare skall kastas ut även om detta rykte tycks spridas i Norrliden av vissa socialdemokratiska företrädare. Däremot anser jag att vi skall stimulera invandrare att återvända till sina hemländer. Migrationsverket borde utfärda mer tillfälliga uppehållstillstånd.

  Viktor: Hur ser sd på adoption?
  Thoralf Alfsson: Den enda synpunkten jag personligen har är att jag anser att homosexuella par inte skall få adoptera.

  Viktor: Om Norge bli bombat, ska vi då ta emot norrmän?
  Thoralf Alfsson: Se ovan

  Viktor: Varför ställer du upp på en chatt på tidningen du föraktar?
  Thoralf Alfsson: Jag försöker alltid ställa upp när jag blir tillfrågad. Dessutom föraktar jag inte Barometern utan jag framför konstruktiv kritik mot Barometern och dess sätt att agera på min blogg. Speciellt hur vi Sverigedemokrater behandlas i media. Se mitt senaste inlägg på bloggen om Swepress.

  Viktor: Vad är det för fel på muslimer?
  Thoralf Alfsson: Din fråga är felställd! Jag ser islam som både en religion och en politisk ideologi. Jag anser att islam har likheter med kommunism och nazism och därför är jag mycket kritisk.

  Viktor: Hur länge har du varit aktiv i SD och hur länge har du sympatiserat med SD?
  Thoralf Alfsson: Sedan 2005, röstade första gången på SD 2002

  S Turkoe: Vad anser du om äldreförsöjningsystemet som infördes för att mörka socialbidrag .
  Thoralf Alfsson: Synnerligen orättvist mot landets så kallade fattigpensionärer.

  harry boy: SDs inställning till statliga affärer som fordonsinköp av finnarna så Hägglunds får varsla
  Thoralf Alfsso: Vi har en fri marknad och jag hoppas att staten materialverk sköter sitt uppdrag de fått av riksdagen. Jag säger inte som Mona Sahlin "om två jämställda leverantörer finns skall den svenska få beställningen".

  nisse: varför godkänner du så många främlingsfientliga inlägg på din blogg?
  Thoralf Alfsson: Som jag skrev tidigare tillåter jag även hårda angrepp på mig själv och Sverigedemokraterna på min blogg. Utan att radera dessa!

  MP: Hej Thoralf. jag är nyfiken på vad du tycker om SD:s reklamfilm som TV4 inte vill visa?
  Thoralf Alfsson: En valfilm på ca 20-30 sekunder måste sticka ut för att budskapet skall gå fram. Jag tycker att det är ren och skär mobbing av TV4 att stoppa den!

  Sven Svensson: Hej Thoralf. En del av era åsikter håller nog somliga likt mig med om. Det som oroar mig är att man inte riktigt är säker på hur "rumsrena" ni verkligen är. Skulle gärna rösta på er men rädslan för att det ska bli ett nytt 30-tals Tyskland är kanske för stor. Visst, Svenskarna ska ha det bättre än invandrarna, men det får inte exalera.
  Thoralf Alfsson: Du behöver absolut inte vara orolig! Jag skulle aldrig jobba aktivt i ett parti som skulle gå i den riktningen. Då skulle jag begära utträde ur partiet!

  Diana: var i Kalmar o lyssnade på ert torgmöte.Där framhöll SD att i stället för att ta hit hjälpsökande människor skulle man satsa på hjälp i deras hemländer. Låter ju bra. Finns det någon inom SD som har erfarenhet att ge sådan hjälp?!
  Thoralf Alfsson: Vi har många kontakter inom partiet som har dessa erfarenheter. Har själv lyssnat på en föreläsning i detta ämne av en kvinnlig professor (tyvärr kommer jag inte ihåg namnet just nu) som arrangerades av SD.

  Diana: det är synd att man inte kan läsa om er o er politik i Tidningarna. Hade varit intressant även om man inte tillhör SD. Vill veta mycket innan man går o rösta.
  Thoralf Alfsson: Tyvärr vill tidningarna bara skriva om vår invandringspolitik.

  Diana: Hur ställer sig SD till ett förbud mot burka o liknande i offentlig miljö?
  Thoralf Alfsson: Personligen är jag för detta förbud även om det kan leda till vissa problem.

  Borut: Du har fortfarande inte kommenterat min fråga: Varför kokar SD ner allting till invandringsproblematiken, när det i själva verket är en större process, globalisering och aningslös nyliberalism, som har förändrat vårt samhälle i grunden. Varför kommenterar SD aldrig denna process? Godtar SD alltså det högerliberala politiska skiftets "enda väg"?
  Thoralf Alfsson: Sverigedemokraterna för vår egen politik och seglar inte på andra partier.

  Jonas: I era budgetförslag så säger ni att staten ska finansiera väldigt mycket genom att begränsa invandringen. men enligt riksdagens sida går endast 4,8 mdr till integration OCH jämställdhet. Hur kan ni då säga att det kostar 100-tals miljarder?

  Thoralf Alfsson: Migrationsverket har en budget på ca 11-12 miljarder kronor! redan där faller dina argument och uppenbarligen har riksdagen fel på sin "sida.

  Thoralf Alfsson: Tack för alla frågor och hoppas alla är nöjda med mina svar och lägger sin röst på SD den 19 september.