GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Satsning mot fortkörare – fler kontroller

Trafik • Publicerad 14 juni 2021
Fler fartkontroller görs i hela landet under veckan. Arkivbild.
Fler fartkontroller görs i hela landet under veckan. Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Polisen genomför under veckan extra många hastighetskontroller, under en så kallad "nationell trafikvecka". Kontrollerna görs dels synligt, dels genom dold övervakning.

"Det vi behöver är en attitydförändring. Att köra för fort ska vara lika oacceptabelt som att köra onykter, för det är lika illa och sätter liv på spel", säger Ursula Edström, trafikstrateg vid polisen, i ett pressmeddelande.

Enligt mätningar kör de flesta trafikanterna lite för fort och under veckan kommer fokus inte bara ligga på dem som kör mycket för fort, utan även de som kör lite för fort kommer att rapporteras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer