GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sarah Klang belönas med kulturstipendium

Artisten Sarah Klang är en av sex personer som tilldelas Stenastiftelsens kulturstipendium om 300 000 kronor.
Kultur • Publicerad 29 oktober 2019
Sarah Klang är en av de sex som får ett kulturstipendium om 300|000 kronor av Stenastiftelsen. Arkivbild.
Sarah Klang är en av de sex som får ett kulturstipendium om 300|000 kronor av Stenastiftelsen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Sex olika kulturutövare från Västsverige får i början av december motta pris för sin konst när Sten A Olssons kulturstipendium delas ut i Göteborg. Årets stipendiater är konstnärerna Eva Löfdahl och Martha Ossowa Persson (som var den första kvinnan att tilldelas Fredrik Roos-stipendiet om 600 000 kronor 2015), skådespelaren Mattias Nordqvist, keramikern Masayoshi Oya och musikerna Malin Wättring och Sarah Klang, meddelar stiftelsen i ett pressmeddelande.

"Nu i början av december delar vi som vanligt ut kulturstipendier till framstående kulturutövare inom olika konstformer. Det är fantastiskt roligt att under årens lopp ha kunnat stödja så många talangfulla personer i vår region", skriver stiftelsens ordförande Madeleine Olsson Eriksson i meddelandet.

Sarah Klang, som är aktuell med turnéer i både Sverige och Europa i höst, slog igenom 2018 med sin medverkan i SVT:s "På spåret". Debutalbumet "Love in the Milky Way" som släpptes 2018 imponerade och för några dagar sedan släpptes hennes nya album "Creamy blue".

"Med ett sätt att sjunga som inte lämnar någon oberörd har hon snabbt etablerat sig som en av de stora och genuint personliga rösterna i landet", lyder en del av motiveringen till att Klang tilldelas stipendiet.

Hilda Djupenström/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.