Sanna Nielsen firar Victoria

Högaktuella Sanna Nielsen gästar Victoriadagen.
Hon får sällskap av bland andra Linnea Henriksson och Panetoz som också är klara för prinsessfesten.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2014
Foto: 

Från världens största musiktävling till traditionsenligt prinsessfirande - det är Sannas år i år. I morgon, lördag, avgörs det om Sanna Nielsen tar hem titeln som vinnare i Eurovision Song Contest men klart är att hon uppträder i Borgholm i sommar.

– Vi har jobbat hårt för att få med Sanna Nielsen och nu är det klart, säger Kay Wiestål, Victoriadagens grundare.

För 36:e gången ska kronprinsessan Victoria firas i Borgholm på sin födelsedag, den 14 juli. 2012 gästades evenemanget av Eurovision­vinnaren Loreen och förra sommaren uppträdde Emmelie de Forest med sin vinnarlåt Only Teardrops. Nu hoppas Kay Wiestål att Victoriadagen återigen har bokat en Eurovision­vinnare.

– Hon är med i final och vad som helst kan hända. Det känns fantastiskt att hon kommer hit, säger Kay Wiestål.

Sanna Nielsen har bråda dagar i Köpenhamn och kan inte nås för en kommentar. Kay Wiestål har inte heller hunnit prata med henne om framträdandet.

– Vi vill inte störa Sanna i hennes förberedelser inför finalen men vi vet att hon fungerar bra i sammanhanget. Det blir tredje gången hon uppträder på Victoriadagen. Undo är en väldigt vacker låt och hon är en mycket stilfull artist, säger Kay Wiestål.

Med på tåget av artister som kommer till idrottsplasten i Borgholm är albumaktuella popsångerskan Linnea Henriksson, discotrion Alcazar och Panetoz, kända för sin sommarhit Dansa pausa och för sin medverkan i årets Melodifestival.

Festen får även Öländsk fägring med den före detta Ölandsbon och Idoldeltagaren Kevin Walker som kommer för att sjunga för kronprinsessan.

Talangfulle violinisten Daniel Lozakovitj, 12 år, kommer också att medverka.

– Vi ville få ihop ett startfält som passar mamma, pappa och barn. Det passar både kronprinsessans familj och publiken på Öland. Vi hoppas att vi har lyckats med det, säger Kay Wiestål.

Sedan tidigare är det klart att även Måns Zelmerlöw och Lill Lindfors uppträder på Victoriadagen.

Anna Törnkvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.