Annons

Sänkta straff efter påskupploppet i Örebro

Brott • Publicerad 27 januari 2023
Göta hovrätt sänker straffen för två män som dömts för att ha deltagit i våldsamheterna i Sveaparken i Örebro. Arkivbild.
Göta hovrätt sänker straffen för två män som dömts för att ha deltagit i våldsamheterna i Sveaparken i Örebro. Arkivbild.Foto: Kicki Nilsson/TT

Göta hovrätt sänker straffen för två män som dömts för att ha deltagit i våldsamheterna i Sveaparken i Örebro på långfredagen i fjol.

En man som i tingsrätten dömdes till sex års fängelse för grovt blåljussabotage får straffet sänkt till fängelse i fem år och sex månader. För en annan man sänks straffet från fem år till fyra års fängelse, rapporterar lokala medier.

Annons

För ytterligare två män fastställs tingsrättens domar på fängelse i fem år respektive sex år och sex månader.

Under påskhelgen uppstod oroligheter på flera orter till följd av den högerextremistiske provokatören Rasmus Paludans planerade koranbränningar. I Örebro var det våldsamma kravaller i Sveaparken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons