Annons

Sänkta priser på diesel och bensin

Ledande drivmedelskedjor sänker priserna på diesel och bensin för andra dagen i rad.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Ekonomi (TT) • Publicerad 11 mars 2022
Priserna på drivmedel sänks efter historiska toppar tidigare i veckan. Arkivbild
Priserna på drivmedel sänks efter historiska toppar tidigare i veckan. ArkivbildFoto: Frank Augstein AP/TT

Priset på 95-oktanig bensin sänks med 1:15 kronor till 21:39 kronor per liter på bemannade stationer, medan priset på diesel sänks 1:85 kronor till 24:57 kronor per liter på automatstationer, enligt Circle K.

Sänkningarna kommer efter historiska pristoppar tidigare i veckan och görs sedan världsmarknadspriset på råolja sjunkit tillbaka och dollarn tappat i värde de senaste dagarna.

Annons

"På kort sikt är det priset på raffinerad bensin och diesel på den nordeuropeiska marknaden som är avgörande för bensin- och dieselpriset i Sverige. Eftersom all handel sker i dollar är dollarkursens utveckling mot svenska kronan en viktig del i drivmedelsprisutvecklingen", skriver Circle K på sin hemsida.

Joakim Goksör/TT

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons