Annons

Sänkt straff för knivdåd mot kvinna och barn

Brott • Publicerad 6 mars 2020
Polisavspärrningar vid huset i Eksjö, där kvinnan och barnet hittades i mitten av augusti. Arkivbild.
Polisavspärrningar vid huset i Eksjö, där kvinnan och barnet hittades i mitten av augusti. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Hovrätten sänker straffet för en man i 30-årsåldern som försökte mörda en kvinna och två barn i Eksjö förra året. I tingsrätten dömdes mannen till livstids fängelse, men Göta Hovrätt ändrat straffet till 18 års fängelse, rapporterar SVT Jönköping.

Det var i augusti förra året som ett av barnen slog larm från en bostad i Eksjö. När polisen kom fram hittades kvinnan och de båda barnen med svåra knivskador. Enligt åklagaren var skadorna i kvinnans och det ena barnets fall livshotande.

Annons

Eksjö tingsrätt dömde mannen till livstids fängelse och utvisning för mordförsök på kvinnan och det ena barnet. Han fälldes även för bland annat ett fall av grov misshandel och våldtäkt.

Den dömde mannen ville frias helt. Han har erkänt att han varit på plats, men hävdar att det inte var han som skadade kvinnan och barnen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons