Annons

Sångfest och Perelli i domkyrkan i höst

Nu på söndag inleds Kalmar domkyrkas höstprogram för Musik i katedralenkonserterna. Först på programmet är en orgelkonsert med orgelsolisten och dirigenten Ulf Samuelsson, tidigare organist i Nybro församling. Han kommer att spela verk av bland annat Bach och Capocci.
Nyheter • Publicerad 2 september 2014
Foto: 

Höstens konserter fortsätter i oktober med Vocalconsort Leipzig då Gregor Meyer dirigerar, Växjö Stifts kyrkosångfest och en orgelkonsert med orgel- och piano­virtuosen Jeremy Filsell, som också ger en konsert på Kalmar slott den 21 oktober.

Kalmar domkyrka är i år värdförsamling för Växjö Stifts kyrkosångfest som pågår i två dagar då cirka 150 korister deltar. Vid lördagens körkonsert står två av domkyrkans körer för programmet där sopran­solisten Pernilla Ingvarsdotter medverkar. Kyrkosångsfesten avslutas med en stor konsert på söndagseftermiddagen då kören får hjälp av en stråkorkester.

Annons

Höstens konsertprogram fortsätter i november med Brahms praktverk Ein deutsches Requiem framfört av Kalmar Domkyrkokör, Växjö Domkyrkas, Oratoriekör och Linné-orkestern (Kalmar Musiksällskap och Växjö Stads Symfoniorkester) samt solisterna Elin Skorup, sopran och Thomas Niklasson, baryton. Vid framförandet medverkar cirka 100 korister och 50 instrumentalister.

I november börjar också advents- och julkonserterna ta vid, den 30 november blir det adventskonsert med Thomas Björklund Svensson som solist och den 10 december ger sångerskan Charlotte Perrelli och pianisten Maria Johansson en julkonsert tillsammans med domkyrkans ungdomskör Vox Beata.?

Programmet avslutas med en jul- och trettondedagskonsert, den 6 januari.

Charlotte Perelli kommer till Kalmar den 10 december.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons