Annons

Saknad kanotist tros ha hittats avliden

Olycka • Publicerad 2 juli 2020
En man hittades avliden i Karlshamn nära den plats där en person försvunnit i samband med en kanottur under gårdagen. Arkivbild.
En man hittades avliden i Karlshamn nära den plats där en person försvunnit i samband med en kanottur under gårdagen. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Den man som försvann under onsdagen i samband med en kanottur i en sjö utanför Karlshamn har med all sannolikhet hittats avliden.

– Formellt är kroppen inte identifierad, men utifrån det vi vet kring omständigheterna ser vi det som sannolikt att det är han, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd.

Annons

Det var strax innan klockan åtta på onsdagskvällen som polis och sjöräddning larmades till en sjö utanför Karlshamn. En man hade anmälts försvunnen efter en kanottur, där man hittat kanoten tom i vattnet. Under torsdagen hittades en kropp av kustbevakningen.

Polisen misstänker för tillfället inget brott i samband med händelsen.

– Kroppen ska nu underställas en rättsmedicinsk undersökning, säger Rickard Lundqvist.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons