Annons

Sågar förslag om finalflytt: "Idioti"

Bandyfinalerna kan flyttas till i höst.
Det meddelar Svenska bandyförbundet som tillsatt en krisgrupp på grund av coronavirusets spridning.
Bandy • Publicerad 11 mars 2020
Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping, tycker inte att det är ett alternativ att flytta fram bandyfinalerna till hösten. Arkivbild.
Johan Sixtensson, tränare i Villa Lidköping, tycker inte att det är ett alternativ att flytta fram bandyfinalerna till hösten. Arkivbild.Foto: Adan Ihse/TT

SM-finalerna för herrar och damer är planerade till den 21 mars i Uppsala. Men de kan flyttas, om det blir så att publiken portas från matcherna.

– Det kan mycket väl bli en final i höst på både dam- och herrsidan, säger Svenska bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson till Radiosporten.

Annons

Men uttalandet går milt uttryckt inte hem hos några av spelarna och tränarna i herrarnas elitserie.

– Det är inte ofta man har samma lag till hösten, så det är parodi om det skulle bli så. Det tror jag inte är aktuellt, säger Bollnäs stjärna Christian Mickelsson till Radiosporten.

– Idioti. Dumheter, då kan man lika gärna lotta den där finalen, säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson.

Både Mickelsson och Sixtensson ser hellre att finalerna spelas utan publik, om så blir fallet.

Per-Anders Gustafsson ser det inte som ett alternativ att flytta fram finalerna till senare på våren på grund av det milda vädret.

Än så länge är dock planen att genomföra publikfesten i Uppsala som vanligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons