"Så som i himmelen" släpper extraföreställningar

Musikal • Publicerad 6 december 2019
Ensemblen från "Så som i himmelen" under ett uppträdande på Allsång på Skansen. Arkivbild.
Ensemblen från "Så som i himmelen" under ett uppträdande på Allsång på Skansen. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Musikalen "Så som i himmelen" har Göteborgspremiär i maj och föreställningarna är i stort sett redan slutsålda – därför släpps det biljetter till ytterligare elva föreställningar under juni.

Morgan Alling som spelar "Arne" i Kay Pollak-musikalen säger att det är som att "komma hem" att få uppträda i Göteborg.

Musikalen har spelats på Oscarsteatern i Stockholm under nästan två år och under fredagen görs den tvåhundrade föreställningen, med bland andra Malena Ernman och Anders Ekborg i rollerna.

Enligt producenten Vicky von der Lancken som driver Oscarsteatern bjuder scenproducenter i Norge, Finland, Österrike, Tyskland och England över varandra för att få ensamrätten att spela musikalen på sitt eget språk.

Efter gästspelet på The Theatre i Göteborg i sommar sätter originaluppsättningen punkt för sin medverkan i "Så som i himmelen". Musikalen bygger på filmen med samma namn.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.