Annons

S förbereder för att kunna regera på nytt

Politik • Publicerad 25 september 2022
Morgan Johansson (S). Arkivbild.
Morgan Johansson (S). Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Socialdemokraterna förbereder sig på att gå i opposition. Men partiet kommer att vara redo att bilda regering på nytt om Ulf Kristerssons (M) konstellation skulle misslyckas, säger Morgan Johansson (S), till Godmorgon Världen i P1.

Den avgående justitie- och inrikesministern anser därför att det är särskilt viktigt att upprätthålla goda kontakter med andra partier.

Annons

– Det gäller MP, V, C och kanske L om de bryter sig ur den högerbur som de nu är på väg att sätta sig i. Vi måste ju vara ett parti som när som helst under den kommande mandatperioden är berett på att vara en del av en lösning för Sverige, säger han.

Socialminister Lena Hallengren (S), som snart övergår till att bli partiets gruppledare i riksdagen, säger å sin sida till radion att man ska bedriva en "hård och konstruktiv" opposition mot den nya regeringen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons